måndag 30 mars 2015

Ett

härligt vin, läste på lite,

Produktbeskrivning

Penedes, Spanien 

Gramona Gessami är en vackert aromatiskt vitt vin pärla från Penedes regionen i nordöstra Spanien.Den Penedes ligger bara 45 minuter från Barcelona längs Medelhavskusten. Regionen är mest känd för Cava, den spanska mousserande vin, men också ger utmärkta vita och röda viner. Likaså Gramona är mest känd som en av de sista kvarvarande familjeägda Cava producenter. Dess historia i Penedes så får du 1816. Gessami, en blandning av Sauvignon Blanc, Muscat d'Alexandria, Muscat Frontignan och Gewurztraminer, bevisar vingården skicklighet i att göra en superb vitt vin. 

Gramona Gessami är ljust halmgul färg med en härligt aromatisk doft av aprikoser, päron, citrus, jasmin och mineral anteckningar. Ljus-medium i kroppen med ljusa syrlighet, erbjuder vinet rena smaker av päron, persikor och krydda, utan ek. Det är väl avvägd för att njuta av i sin ungdom. Vinet är lång och smidig på finish, med kvardröjande blommiga noter. 

Njut Gramona Gessami som sommartid aperitif vin och att följa med grillade räkor, bakad hälleflundra, kyckling sallad och kryddiga asiatiska rätter.








Börjar nu påskveckan med en tårta.