lördag 31 mars 2012

Jag

har då de konstigaste sätt att plantera växter på, mannen sa, städar du aldrig i badkaret:), det såg rent ut men det växte något i hålet där vattnet rinner ut, gröna växter. Tog upp det och planterade, det har vackra blad, ni må tro jag funderar på vad det är, kan ha kommit på att det är Hibiskus, har duschat den där i badkaret, kanske några frön fastnat, iallafall så är det något.

 






 

söndag 25 mars 2012

Nu

har jag bestämt mig för hur det skall bli ovanför bänkskivorna i köket, haft väldigt svårt bestämma mig. Köpte valnötsskiva och tänkte en kitxhen boardskiva ovanför men hittade större kakel som jag hellre vill ha.





Det blev Trollhassel och Forshytiakvistar till påskris iår:







Har gjort iordning så jag kan ställa ut på bron, har städat bort vinterpyntet där igår:) Nu blir det vår på min bro:)








lördag 24 mars 2012

Har just

planetrat två lökar, jätteliljan Frisco och den vita Regale:) Det hade börjat sticka upp från dem, jättefina lökar från Tadera:) Jätteliljan är jag mycket nyfiken på, den kan bli två meter:)


Det börjar

bli vår här trots all snö vi har kvar, det är ganska varmt ute och det smälter på relativt bra, stannar upp ibland när det är nattkallt. Såg fem svanar igår och det är ett vårtecken här:)

Har just varit ute och grillat korv och pyntat lite på bron och mannen ville ha lite fjädrar i björken bredvid vedbacken:)











Så här blev det när tygtavlan kom på plats:









fredag 23 mars 2012

Är

det någon som gjort lampa av platt papperstråd, är lite sugen testa?



Den här är gjord med runt snöre, den första med vit platt papperstråd:




Hittade en beskrivning som verkar intressant:

INKÖPSLISTA:
Gymboll 90kr - på biltema. ( funkar med någon annan typ av boll om du vill ha en mindre lampa. ex. badboll)
Hushållsnöre ca. 10kr-15kr/rulle - vitt. .
Tapetklister - ca. 20kr.
Lampsladd och glödlampa. ca. 100kr.

1. Blås upp bollen.
2. Täck den med plastfolie/gladpak. (så blir det lättare att få ut bollen sen)
3. Sätt igång med att snurra snöret runt bollen. När du byter snöre eller gör en knut av annan anledning, så gör det på samma ställe som du har ventilen på. Så att du kan klippa bort knutarna sen. (Mängden snöre beror på storleken på bollen och hur tät du vill att lampan ska bli. Det går åt ca. 400m.)
5. När lampan är nog tät. Blanda tapetklistret och smeta det över hela bollen. Kan vara riktigt grisigt, så använd typ tidningspapper på golvet.
6. Sätt bollen på ett säkert ställe där den kan torka i fred. Torktiden beror på tapetklistret.

7. När bollen har torkat ordentligt. Klipp ett hål där ventilen på bollen är. Pressa ut luften och dra sedan ut bollen från hålet. Där har du din lampa.
8. När du sätter dit själva glödlampan o lampsladden får du vara lite kreativ. En plastbit från ex. en genomskinlig kakburk kan vara ett bra hjälpmedel.  En grövre plastbit som borras hål i, satte någon slags skruv i och sedan sladden. "Skruven" gjorde så att sladden kunde hänga lite längre ner (så att glödlampan hamnade i mitten av bollen). Sedan fäste vi plastbiten med snören.
Men ni får som sagt vara lite kreativa.

Ett tips:
Om du inte vill ha en vit lampa, kan du ändå köpa vitt eller naturfärgat snöre(brukar vara billigare) och färga snöret med textilfärg innan du börjar snurra det på bollen.




torsdag 22 mars 2012

Har

just strykit tyget till min tygtavla, nu skall här häftas:) Håll tummarna att det blir bra:)





onsdag 21 mars 2012

Idag

blir det bananbiff till middag, enkelt att göra är det med, man gör ganska tjocka biffar av köttfärs på vanligt sätt med ägg och kryddor, ca 100 g köttfärs för varje biff, steker dem och sedan när de är klar skivar man några bananer, sätter i cyrry och creme fraiche och låter det puttra några minuter, servera med ris och sallad.




Mannen skickade iväg mig till bussgods, då måste man ju bara in på blomsteraffär med:) Det blev stora påskliljor och tulpaner:)