söndag 13 maj 2012

Härliga tider:)

Roligt nu när man kan gå ute utan snö ivägen, trädgården har vaknat till liv och jag pysslar på:)










fredag 4 maj 2012

Växter

Stackars mina lupiner just nu för de ligger under en stor vedhög men konstigt nog när veden kommer därifrån så växer de upp snabbt och blommar när de brukar:)



Klockjulrosen är på väg upp, ska bli spännande se den:)



Verkar som lökarna jag köpte på Älvsjömässan är på väg upp, kommer inte ihåg vad de hette men ett annat namn för dem var också holländsk ormbunke men jag tyckte inte alls det var likt en ormbunke.


Här kan det finnas plats för lite fler växter:), behövs bara en smal gång där mellan träden och den runda gräsmattan.


Här som bakom den runda gräsmattan skall det bli växter, på ena sidan blir det de amerikanska blåbären och perenner i mitten bland annat liljor och det blir nog vit och röd pion där med och den ljusa smörbollen ska också få en plats där. På högra sidan en bit ifrån snöbollsbusken skall jag plantera de gula hallonen, låter kanske konstigt men jag tror det kan bli bra faktiskt. Rotdel som hade börjat ta sig har jag på gång av den röda pionen jag köpt på Tradera. Köpte en vit pion idag på vårmässa. Har en rundel där jag haft Rosenvial förut men den hade inte klarat sig förra året, övervintrade den bara ett år, där sätter jag jätteliljan Friso, då får den en varm skyddad plats och stöd ifall de blir lite rangliga och skydd för blåst.






Rosen jag köpte förra året påminner just nu om röd Kornell:



Börjar bli ett björnbärssnår här, får nog göra en ställning till den, tänkte flytta vindruvan till den väggen också.




Syren på gång:


Växter som väntar på värme:










Klematisen jag visar här ser  ut så här på bilden, blomman ovanför har den färgen men inte Klematisen.