måndag 26 september 2011

En knippa

Gladiolus blev det när jag handlade idag:) Kan tipsa om att Kvantum stormarknad hade bra pris på dem och många härliga färger:)





söndag 25 september 2011

Efter en

regnig vecka och äntligen uppehåll under helgen så var det härligt ge sig ut i skogen igen:) Det är riktigt kusligt när det regnar så mycket den här årstiden så översvämningarna är värre än på våren. Hoppas det nu får vara uppehåll ett tag, så vi slipper broar som rasar och vägar som stängs av. Helgen har iallafall varit fin även om det är ovanligt blött i skogen. Har förstås fotat, ingen älg den här helgen men en massa fin natur som det är i Miekojärvi, sjön är så stor och bilderna blir så fina tycker jag:)



Lördagmorgonen var kall så en stor eld gjordes upp:), inte behöver man frysa i skogen om man inte vill, det finns gott om tjärstubbar som också luktar gott:)


















torsdag 22 september 2011

Fotade

en hel del i helgen:)
















Regnrusk

när jag går tll brevlådan. Ser en massa fåglar på ängen, svanar och gäss, skyndar mig in och hämtar kameran, smög mig fram, tänkte se hur långt fram jag kunde komma, ca 30 m sedan flög de alla iväg.




onsdag 21 september 2011

En av

premierna från Bakker var en Guldbanan.



Gubben ville

jag skulle beställa från Bakker för han ville ha premierna. Men nu fick jag inte de premierna så har skickat ett mail till Bakker så få se då om det blivit fel eller om det bara var lur. Hade inte tänkt beställa därifrån för lyckades inget bra med deras lökar förra hösten, verkar vara bättre beställa på våren därifrån istället. Den här stenen jag beställde ska lysa ikväll, ska bli kul se:)



Tigerlilja och Kungsängslilja var de lökar jag beställde och Anemonlök fick jag men tyckte inte de små lökarna såg fina ut, nästan svarta var en del av dem, verkade torra men får ju se till våren om de kommer upp.

tisdag 20 september 2011

Helgen har

varit spännande med älgjakt, såg verkligen bra när älgarna kom traskande i vattnet, gubben skjöt kalven, de skall ju skjutas först så de inte blir lämnandes ensamma. En väldigt trevlig helg har det varit:) Har också plockat en vacker mossa och gjort fint i min kruka ute:) Idag ösregnar det, eldar i vedpannan och tänder i lyktan på bron och så har jag börjat sy nya toalettgardiner, passar bra i detta ruggiga väder som är idag.