måndag 18 april 2011

Här kommer

några favoritrecept:

Här är ett recept på Thaisoppa:

Thaisoppa


3 Kycklingfiléer
3 morötter
3 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 liter vatten
3 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek eller röd currypasta
salt


Gör så här:


Skala morötterna och skär dem i små bitar.
Skär kycklingfilén i små bitar.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Koka ingredienserna i vattnet.
Tillsätt kokosmjölken.
Smaka av med salt.
Gillar man koriander kan man sätta i en halv kruka hackad färsk koriander.
Vill man ha en slät soppa så mixar man den.


Köttfärspaj med sufflétak

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g smör, 2-3 msk vatten

Fyllning: 500 g köttfärs
              1 stor finhackad gul lök
              1 burk skivade champinjoner
              2 msk smör
              1 tsk salt
              2 krm grovmalen svartpeppar
              1 tsk dragon
              1 msk kinesisk soja
              2 fasta tomater
              100 g mjuk vitlöksost

Sufflétak: 2 dl créme fraiche
                 2 msk senap
                 1/2 dl hackad persilja
                 3 äggvitor

Gör så här:  Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30min. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajbotten och förgrädda den i ca 10 min. Bryn nötfärs, lök och svamp i smör. Salta och krydda. Tillsätt soja och hackade tomater. Rör i osten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Blanda creme fraiche, senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred sufflésmeten över fyllningen. Grädda i 200 grader ca 25 min. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar