några favoritrecept:
Här är ett recept på Thaisoppa:
Thaisoppa
3 Kycklingfiléer
3 morötter
3 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 liter vatten
3 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek eller röd currypasta
salt
Gör så här:
Skala morötterna och skär dem i små bitar.
Skär kycklingfilén i små bitar.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Koka ingredienserna i vattnet.
Tillsätt kokosmjölken.
Smaka av med salt.
Gillar man koriander kan man sätta i en halv kruka hackad färsk koriander.
Vill man ha en slät soppa så mixar man den.
Köttfärspaj med sufflétak
Här är ett recept på Thaisoppa:
Thaisoppa
3 Kycklingfiléer
3 morötter
3 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 liter vatten
3 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek eller röd currypasta
salt
Gör så här:
Skala morötterna och skär dem i små bitar.
Skär kycklingfilén i små bitar.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Koka ingredienserna i vattnet.
Tillsätt kokosmjölken.
Smaka av med salt.
Gillar man koriander kan man sätta i en halv kruka hackad färsk koriander.
Vill man ha en slät soppa så mixar man den.
Köttfärspaj med sufflétak
Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g smör, 2-3 msk vatten
Fyllning: 500 g köttfärs
1 stor finhackad gul lök
1 burk skivade champinjoner
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk dragon
1 msk kinesisk soja
2 fasta tomater
100 g mjuk vitlöksost
Sufflétak: 2 dl créme fraiche
2 msk senap
1/2 dl hackad persilja
3 äggvitor
Gör så här: Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30min. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajbotten och förgrädda den i ca 10 min. Bryn nötfärs, lök och svamp i smör. Salta och krydda. Tillsätt soja och hackade tomater. Rör i osten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Blanda creme fraiche, senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred sufflésmeten över fyllningen. Grädda i 200 grader ca 25 min. Servera med en grönsallad.
Fyllning: 500 g köttfärs
1 stor finhackad gul lök
1 burk skivade champinjoner
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk dragon
1 msk kinesisk soja
2 fasta tomater
100 g mjuk vitlöksost
Sufflétak: 2 dl créme fraiche
2 msk senap
1/2 dl hackad persilja
3 äggvitor
Gör så här: Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30min. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajbotten och förgrädda den i ca 10 min. Bryn nötfärs, lök och svamp i smör. Salta och krydda. Tillsätt soja och hackade tomater. Rör i osten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Blanda creme fraiche, senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred sufflésmeten över fyllningen. Grädda i 200 grader ca 25 min. Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar