lördag 18 februari 2012

Det

är väl en Ek-planta jag har på gång här:



Har massor med Lejongap på gång, de är verkligen lättsådda och blir mycket av:)


Judas silverpenningar var också snabbt framme när jag sådde dem:)


Det bara kommer mer och mer snö, är just insnöad, det blåser och snöar och vägen upp till mig är full med snö, ingen traktor än i sikte:(, tur vi varit och handlat på förmiddagen, det verkar komma mycket snö nu idag och inatt.







4 kommentarer:

  1. Herregud vad snö ni har! Otroligt! Men inte mer än i fjol?

    Japp, det är en Ek du har, önskar du fler Ek-bebisar så kan jag skicka hur många du vill på posten, jag brukar få många om våren, efter alla ekollon som fallit :)

    Lejongap är tacksamma att så, de tar sig alltid. Jag sådde på samma sätt i fjol och när dina blivit lite större, är det lätt att ta en tuss och plantera om, och gallra senare.

    Ha en trevlig lördag :)

    SvaraRadera
  2. Ja på baksidan ser man verkligen hur mycket snö det är.Det är mycket mer än förra året, då hade vi kallt länge istället, från oktober till nästan i april tror jag det var. På bordet ute är det som en jättetjock madrass av snö, ser inte så högt ut på bilden här för det är ju en bit ifrån men högt är det och ser ut som en jättemjuk vit madrass, kanske jag skall prova den någon dag men inte när det är 30 grader kallt:) Ekar blir ju stora så det får räcka med en, vet ju inte om den klarar min växtzon men jag har ju bestämt nu att den skall växa här:) Jag med sådde Lejongap i fjol , det är frö från dem, det här är en hängande sort som man kan ha i amplar, kommer inte ihåg var jag köpte den, kan ha varit på Tradera. Tack för tipset om gallring, är ju ganska tätt och jag gillar inte att gallra, låter enkelt med att ta en tuss:)Förresten har du sett jätteliljorna som Bakker har, de kan bli två meter, som en djungel med liljor, skall beställa dem lite längre fram:) / Lena

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig kontrast, med späda plantor och bilderna på all snö. Här hos mig vid havet verkar det komma ett lass till igen imorgon....suck!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och mer snö har vi fått. Har just sett harspår, tror jag det är så har tänkt mig att försöka komma ut till äppelträden och sätta en ring med stängsel runt för om hararna ringmärker, gnagar runt om vid stamkanten så dör träden. Har skydd runt stammarna men när det är så mycket snö så går de på snön och kan förstöra hela trädet så det är bara bylta på sig och försöka ta sig till trädet och skydda dem.

      Radera