Bakade just en äppelkaka.
Äppelkaka
1 tsk margarin till formen
2 ägg
5 msk socker
1½ dl Kesella 10%
6 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen
1 tsk kanel
2 tsk mandelspån
Smöra en ugnsfast form.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i Kesella, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyfotr, sikta över kanel. Stick ner klyftorna i smeten, de ska ligga tätt. Strö på mandelspån.
Grädda kakan ca 30 minuter i 175°. Servera med vaniljsås.
Jag hade en burk med dessertkrydda för äppelkaka som jag med strödde på, det var russin i den.
Äppelkaka
1 tsk margarin till formen
2 ägg
5 msk socker
1½ dl Kesella 10%
6 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen
1 tsk kanel
2 tsk mandelspån
Smöra en ugnsfast form.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i Kesella, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyfotr, sikta över kanel. Stick ner klyftorna i smeten, de ska ligga tätt. Strö på mandelspån.
Grädda kakan ca 30 minuter i 175°. Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar