fredag 24 januari 2014

Mat och vin

Idag blev det att göra en köttfärsrulle. i den kan man ju ta vad man har hemma, jag hade god svamp, purjolök m.m

Köttfärsrulle

Ingredienser

100 g margarin
2,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg

400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 champinjoner
2-3 msk tomatpuré
2-2,5 dl creme fraiche
salt
peppar

Smält margarin tillsammans med mjöl och mjölk, vispa tills degen släpper kastrullens kanter. Vispa i ett ägg i taget. Häll ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten/nedre delen av ugnen 200 grader i 20 min.

Stek köttfärsen med hackad lök och finhackad vitlök. Skär champinjonerna i småbitar och låt steka med. Krydda och häll i creme fraiche och tomatpurén. Låt puttra en liten stund.

Vänd botten på ett annat bakplåtspapper och lägg tillbaka på bakplåten. Fördela köttfärsen över botten och rulla ihop som en rulltårta. Strö över riven ost och ställ in i ugnen igen, 225 grader, ytterligare 10-15 min.





Verkar vara ett nytt vin det här. Tycker etiketten är rolig så beställde ett par, är det någon här som provat det. Passade på att beställa öl från Eskilstuna ölkultur samtidigt, skulle vilja att det fanns i ordinarie sortimentet även här i Luleå men nu är en beställning gjord. Vinet skulle visst passa till Alla hjärtans dag:)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar