måndag 18 november 2013

Gjorde

för ett tag sedan het lammgryta, jättegoda smaker men var försiktig med kryddningen för den är väldigt kryddad, prova er fram. Het Lammgryta: 1,2 kilo lammstek, 2 gula lökar, 3 vitlöksklyftor, 2 röda chili, 2 msk rapsolja, 4 kardemummakapslar, 1 hel kanelstång, 2 tsk salt, 1 tsk gurkmeja, 1 burk passerade tomater, 0.5 dl vatten, 2 tsk Garam masala, se recept, 1 msk riven ingefära

Garam masala: 3 msk hela svartpepparkorn, 1 tsk hel kardemumma, 1 hel kanelstång, 1 tsk mald spiskummin
Gör så här: Rosta peppar, kardemumma och kanelstång i en het torr stekpanna. Rosta tills det börjar poppa i pannan. Mortla eller mal kryddorna tillsätt spiskummin.

Gör så här: Skär köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Stek lök och vitlök i 1 msk olja i en stekgryta. Stek köttet i omgångar i 1 msk olja i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt chili, kardemummakapslar, kanelstång, salt, gurkmeja, tomater, vatten, garam masala och ingefära. Låt koka under lock ca 45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar