måndag 25 november 2013

Sallad

till middag idag. Tyckte den var fräsch och god.

 
Laxsallad med avocado, grapefrukt och pepparotsdressing:

400g lax, varmrökt, kallrökt eller gravad. 1 stor rödbeta, 1 morot, 1 bit rättika, 1 grapefrukt, 2 avokador, isbergsallad.

Dressing: 2 msk pressad citron, 2 msk saft från grapefrukten, 2 msk olivolja, 1 tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar, 1 msk riven pepparot Garnering, korianderblad. ...

Gör så här: Skär laxen i bitar, skala och hyvla rödbetorna tunt, spola den i kallt vatten i några omgångar så att den inte färgar av sig längre. Skala och hyvla moroten och rättikan på samma sätt. Lägg dem i kallt vatten ca 5 min. så blir de knaprigare. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor, ta till vara 2 msk saft. Dela och kärna ur avokadon, dra bort skalet och skär den i klyftor.

Dressing: Blanda alla ingredienser.

Pensla lite av dressingen på avokadon så den inte blir missfärgad.

Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Toppa med rotfrukter, avocado, grapefrukt och lax. Ringla över dressing och toppa med pepparot och koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar